Een overzicht van ‘s werelds populairste CMS.

Het is momenteel het meest populaire content management systeem (CMS) ter wereld. WordPress beheert 35% van de websites over de hele wereld – en de groei gaat nog steeds door!

Een contentmanagementsysteem is een ​​webapplicatie waarmee website-eigenaren, editors en auteurs hun website kunnen beheren en inhoud kunnen publiceren zonder enige technische kennis.

Meestal worden CMS’en gebruikt om te bloggen, maar een WordPress-site wordt veelal gebruikt in de vorm van een e-commerce winkel, portfolio, informatieve, of een ander soort website.

Een van de beste dingen van WordPress is dat het wordt geleverd met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Als u weet hoe u Microsoft Word moet gebruiken, hoeft u zich geen zorgen te maken over WordPress; je kunt net zo gemakkelijk inhoud maken en publiceren.

 

Wat voor soort websites kunnen worden gemaakt met WordPress?

WordPress is een uiterst veelzijdige tool die gebruikt wordt om verschillende soorten websites te maken. In feite zijn de mogelijkheden eindeloos, maar we hebben een aantal gebruikelijke manieren verzameld om u een beter inzicht te geven.

Blogs

WordPress begon als een blogtool en is nog steeds een van de meest voorkomende reden van het gebruik.

Portfolio’s

Freelancers, artiesten, fotografen, muzikanten, schrijvers en andere creatieve professionals gebruiken WordPress vaak om hun online portfolio’s samen te stellen. Er zijn verschillende portfoliothema’s beschikbaar op WordPress.org en elders die alle functies bevatten die u nodig hebt, zoals afbeeldingsgalerijen en portfoliodesigns.

Bedrijfssites

Als u een klein bedrijf hebt, zult u WordPress ook een goede oplossing voor uw website vinden. Hoewel WordPress enorm populair is bij MKB’ers, wordt het ook steeds meer gebruikt door grote bedrijven.

Goede doelen sites

Omdat WordPress relatief lage onderhoudskosten en een vlakke leercurve heeft, is het niet verwonderlijk dat het ook het favoriete platform is van liefdadigheidsinstellingen en kerken. Dankzij WordPress zijn tegenwoordig meer non-profitorganisaties online aanwezig dan ooit tevoren.

Online winkels

Met WordPress kunt u ook een online shop maken zonder programmeerkennis. WooCommerce, de meest populaire eCommerce-plug-in voor WordPress, stelt u in staat cruciale functies zoals winkelwagentjes, een bestelbeheersysteem, afrekenpagina’s, terugbetalingen met één klik en andere aan uw site toe te voegen.

Populaire sites met WordPress

Hoewel WordPress vooral bekend staat als een platform voor bloggers en kleine bedrijven, wordt het ook door veel opvallende websites gebruikt.

The New Yorker

Het hele ecosysteem van het populaire tijdschrift The New Yorker wordt mogelijk gemaakt door WordPress.

TechCrunch

TechCrunch is de go-to-site voor mensen die geïnteresseerd zijn in geavanceerde technologie en startup-nieuws – misschien is het geen toeval dat ze WordPress als hun platform hebben gekozen.

Sony Music

De website van Sony Music is een geweldig voorbeeld van een succesvol commercieel merk die gebruikmaakt van WordPress.

Wittehuis

De officiële .gov-website van het Witte Huis draait ook op WordPress. Wie had dat gedacht?

 

Waarom maken wij websites met WordPress?

U kunt zelf eenvoudig wijzigingen aanbrengen

Dit is in de eerste plaats de reden waarom wij gebruik maken van WordPress. U, als klant, heeft controle over de website, dit betekent dat u uw webdesigner niet voor elk klein dingetje die u gewijzigd wilt hebben hoeft te betalen.

Het wordt geleverd met een eenvoudige editor die er zo uitziet:

Zoals u ziet lijkt het erg op de editor van Microsoft Word of elke e-mailprovider zoals Outlook of Gmail.

Als u zich nog steeds zorgen maakt over de leercurve, doe dat dan niet. We sturen al onze klanten nuttige trainingsvideo’s over het gebruik van WordPress. We zullen u persoonlijk leren hoe u wijzigingen kunt aanbrengen en de site up-to-date kunt houden. Ook zijn er een tal van bronnen op het internet te vinden die uitleggen hoe WordPress werkt. U staat er dus nooit alleen voor.

Volledige controle over het ontwerp

Sommige mensen denken dat WordPress een basisplatform is en niet veel aanpassingen toestaat. Dit is gewoon niet het geval. Met WordPress kunnen we volledig op maat gemaakte websites bouwen die zijn afgestemd op uw bedrijf. Sommige platforms staan ​​geen geavanceerde aanpassingen toe, waardoor het moeilijk is om echt uitblinkende websites te maken. Ze hebben alleen basisopties die basisresultaten opleveren. Het is belangrijk om volledige controle te hebben.

WordPress werkt met (bijna) alles

Dit is nog een reden waarom we graag WordPress gebruiken. We hoeven ons nooit zorgen te maken over het integreren van software van derden op uw website.

Vanwege de enorme populariteit hebben bedrijven de neiging om voorover te buigen voor WordPress. Of het nu gaat om een ​​e-mailserviceprovider zoals Mailchimp of een toonaangevende betalingsprocessor zoals Stripe, het moet werkzaam zijn met WordPress.

Veel softwarebedrijven maken hun eigen WordPress-plug-ins omdat ze weten hoe belangrijk het is. Ze begrijpen ook dat als ze het de mensen niet gemakkelijk zouden maken, ze veel klanten zouden verliezen. Het is in ieders belang om WordPress-vriendelijke software te maken.

Zoekmachines zijn dol op WordPress

Onze ervaring is dat WordPress-websites ALTIJD beter scoren in zoekmachines dan andere platforms zoals Joomla, Wix en Squarespace etc.

Waarom is dit?

Een schone URL-structuur
De URL’s van uw pagina zijn uiterst belangrijk in hoe Google uw website rangschikt. Ze kijken naar de zoekwoorden in uw URL om te bepalen waarvoor u moet rangschikken. WordPress is geweldig omdat je hiermee heel gemakkelijk unieke URL’s voor elke pagina kunt maken en geen rommelig gebrabbel toevoegt zoals zoveel andere platformen wel doen.

Website snelheid
Sommige van de andere content management systemen en website builders zijn gebouwd met veel onnodige code. Deze extra code kan ervoor zorgen dat de site zwaar aanvoelt en langzaam wordt geladen. WordPress daarentegen is redelijk licht en de meeste thema’s en plug-ins zijn ontwikkeld met dit in gedachten. Wij maken daarom alleen gebruik van de meest vertrouwelijke en geteste programmatuur en technieken.  Er zijn enkele uitzonderingen, maar over het algemeen zijn WordPress-websites sneller.

 

Wij zijn dol op WordPress en hopelijk begrijpt u na het lezen van dit artikel waarom. Wij moeten 100% op de techniek kunnen vertrouwen die wij gebruiken zodat wij de best mogelijke website kunnen blijven ontwikkelen.,

Mocht u nou zelf een WordPress website willen? Neem contact met ons op en laat u adviseren.