Wat is webhosting?

Webhosting is een service waarmee organisaties en individuen een website of webpagina op internet kunnen plaatsen. Een registrar of webhostingserviceprovider is een bedrijf dat de technologieën en services biedt die nodig zijn om een website of webpagina op internet te bekijken. Websites worden gehost of opgeslagen op speciale computers die servers worden genoemd. Wanneer internetgebruikers uw website willen bekijken, hoeven ze alleen maar uw websiteadres of domein in te voeren in hun browser. Hun computer maakt vervolgens verbinding met uw server en uw webpagina’s worden via de internetbrowser bij hen afgeleverd.

De meeste hostingbedrijven vereisen dat u de eigenaar van uw domein bent om bij hen te kunnen hosten. Als u geen domein heeft, zullen de hostingbedrijven u helpen er een aan te schaffen.

Hier zijn enkele functies die u van uw hostingprovider mag verwachten:

E-mailaccounts

Zoals eerder vermeld, vereisen de meeste hostingproviders dat gebruikers hun eigen domeinnaam hebben voor het aanmaken van e-mailaccounts. Met een domeinnaam (bijv. www.uwwebsite.nl) en functionaliteiten voor e-mailaccounts die door uw hostingbedrijf worden aangeboden, kunt u zakelijke e-mailaccounts aanmaken. Denk aan: info@uwwebsite.nl, administratie@uwwebsite.nl etc.

 

SSL-certificaten

Secure Socket Layer (SSL) welke de https-verbinding mogelijk maakt is een internetbeveiligingsprotocol dat wordt gebruikt om websitegegevens te beveiligen. Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) deze privacywetgeving geldt. De AVG vereist het gebruik van een SSL certificaat op uw website als u op de een of andere manier gebruikersgegevens verzamelt. Ook bij Google zijn er een aantal veranderingen geweest waardoor SSL-certificaten noodzakelijk zijn geworden voor websites. Voor meer informatie over SSL-certificaten kunt u deze blogpost lezen.

 

FTP-toegang

Door het gebruik van FTP kunt u bestanden van uw lokale computer uploaden naar uw webserver. Als u uw website bouwt met uw eigen HTML-bestanden, kunt u de bestanden via FTP van uw computer naar de webserver overbrengen, zodat uw website via internet toegankelijk is.

 

WordPress-ondersteuning

WordPress is een online tool voor het maken van websites. Het is een krachtig blog- en website-inhoudbeheersysteem, wat een handige manier is om een ​​website te maken en te beheren. WordPress beheert meer dan 25% van de websites op internet. De meeste hostingproviders zullen u meteen vertellen of hun plannen WordPress-compatibel zijn of niet. De eenvoudige vereisten voor het hosten van uw WordPress-websites zijn: PHP-versie 7 of hoger; MySQL versie 5.6 of hoger.

Voor meer informatie over WordPress kunt u onze blogpost “Wat is WordPress?” lezen.

Wij verzorgen ook webhosting. Bent u geïnteresseerd in het afnemen van webhosting bij Verbeter je website? Neem dan contact met ons op om de verhuizing of de afname van uw webhosting zo snel mogelijk in gang te zetten.  Voor meer informatie kunt u kijken op: https://verbeterjewebsite.nl/diensten/webhosting/