Websites lopen achter

1/3 van het gehele internet loopt achter op de technieken die gebruikt worden en/of het design dat gebruikt wordt. Maar ook op het gebied van gebruikerservaring lopen veel websites achter wat kan leiden tot slechte conversie. Zonde als je op die manier een bezoeker of klant kwijtraakt. Het internet deelt geen tweede kansen uit dus moet je ervoor zorgen dat de eerst indruk goed is. In dit artikel een paar interessante statistieken over websites met betrekking tot websites, design, vindbaarheid, laadsnelheden etc.

 

Webdesign/Optimalisatie Statistieken

01. Geloofwaardigheid op basis van ontwerp

75% van de consumenten geeft toe dat zij de geloofwaardigheid van een bedrijf beoordelen op basis van hun websiteontwerp. Dit is waarom een website aan een goed en uniek design moet voldoen. Als u naar uw eigen website kijkt, bent u dan zelf tevreden over uw design en vind u het geloofwaardig overkomen?

02. Mobielvriendelijkheid van uw website moet prioriteit zijn!

Als een website niet mobielvriendelijk is, zal 40% van de gebruikers de website niet verder willen gebruiken. Uw site moet dus mobielvriendelijk en geoptimaliseerd zijn om zich aan te passen aan verschillende interfaces. Ook het aantal gebruikers dat online toegang heeft tot content via hun mobiele apparaten, hebben degenen overtroffen die een desktop/laptop gebruiken.

Tevens verwacht 85% van de volwassenen dat de mobiele website van een bedrijf net zo goed of zelfs beter is dan de desktopversie. Steeds meer bezoekers/klanten verkiezen het gebruiken van een mobiel boven het gebruik van een laptop/computer, hierdoor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Maar ook voor zoekmachine rankings is mobielvriendelijkheid belangrijk, Google heeft in april van 2015 publiekelijk verklaard dat het in de zoeklijsten van de zoekmachine voorkeur geeft aan webpagina’s die mobielvriendelijk zijn in vergelijking met pagina’s die dat niet zijn.

03. Mening

Het duurt 0,05 seconden voordat gebruikers zich een mening vormen over uw website. In een wereld waar meerdere dingen om onze aandacht schreeuwen, is het essentieel om boven het lawaai uit te komen. Maak daarom een goede eerste indruk met uw website!

04. Afschrik elementen

Onnodige elementen op websites zijn een enorm afschrikmiddel. Bijvoorbeeld: te veel Flash-animaties, advertentieprompts, video’s die automatisch afspelen, achtergrondmuziek, gebruiken van Flash Player op uw website enz.

Als u in deze tijd nog een van de genoemde elementen gebruikt, is het tijd voor verbetering.

Website Statistieken

Algemene gebruikerservaring statistieken

01. Startpagina

Eenmaal op de startpagina van een bedrijf, wil 86% van de bezoekers informatie zien over de producten/diensten van dat bedrijf. Heeft u uw diensten/producten op de startpagina?

02. Contactgegevens

Eenmaal op de startpagina van een bedrijf, wil 64% van de bezoekers de contactgegevens van het bedrijf zien. Heeft u uw contactgegevens op de startpagina staan?

03. Sliders op pagina’s

Slechts 1% van de gebruikers klikt op de inhoud van een slider (carrousel).

Het doel van inhoudschuifregelaars is het bevorderen van inhoudsnavigatie en verkenning, toch? Nee. Als u een plug-in voor inhoudschuif of een andere functie op de startpagina of bestemmingspagina’s van uw website heeft, is de kans groot dat het heel weinig doet om de gebruikersinteractie op uw site te verbeteren. U zou veel beter af zijn, vanuit het oogpunt van conversie, om hero (header) afbeeldingen te gebruiken op uw website.

04. Vertrouwen van een website

94% van de bezoekers stopt met het vertrouwen van een website als deze nog een gedegradeerd webdesign heeft.

Als u een website heeft die gebruik zou kunnen maken van een upgrade op ontwerp gebied, zorg er dan voor dat u dit uw volgende prioriteit is. Laat uw website geen dinosaurusfossiel worden.

 

Algemene statistieken

 

01. Traag laden schrikt af!

39% van de mensen stopt met het gebruiken van een website als afbeeldingen niet worden geladen of als het te lang duurt. Optimalisatie en de resolutie van afbeeldingen is hierdoor erg belangrijk. Maar webhosting speelt hier ook een grote rol.

 

02. Blijf niet achter

58% van de eigenaren van kleine en middelgrote ondernemingen is van plan om te investeren in een nieuwe website of om hun huidige website te verbeteren. Blijf niet achter terwijl uw concurrentie vooruit gaat met prachtige en geoptimaliseerde websites.

Mocht u nou na deze statistieke overwegen uw website te verbeteren of een nieuwe te laten maken, neem dan contact op om de mogelijkheden voor uw website te bespreken!


Statistiekbronnen: 1234