Een website is niet klaar nadat de website is opgeleverd. Continu onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat de website blijft functioneren zoals hij is gebouwd. Als een website onaangeroerd blijft, zal deze op een dag verouderd raken, zowel in de code als in de software. Gebruikers zullen een trage laadtijd, kapotte links en verouderde inhoud tegenkomen als er nooit website-onderhoud wordt uitgevoerd. Net zoals u uw auto naar de garage zou brengen om de olie te verversen nadat het controlelampje gaat branden, moet u ervoor zorgen dat uw website dezelfde zorg krijgt. Dit is waarom website-onderhoud zo belangrijk is.

 

Veiligheid

Beveiliging is misschien wel de grootste reden waarom men zijn website zou moeten onderhouden. Als u een contentmanagementsysteem (CMS) zoals WordPress gebruikt, moet u de beveiligings- en software-updates van het platform bijhouden. Wanneer u deze dingen niet doet, maakt u uw website kwetsbaarder voor hackers. Hacken gebeurt bij alle soorten websites. Geen enkele site is te klein en geen CMS is uitgesloten. Hacks gebeuren meestal bij oudere sites die niet zijn onderhouden.

 

SEO

Een andere reden waarom website-onderhoud belangrijk is, is SEO. Google en andere grote zoekmachines belonen websites die up-to-date zijn, altijd nieuwe inhoud publiceren en naar behoren functioneren. Als gevolg hiervan kunt u de zoekrangschikking van uw site verlagen, minder siteverkeer ontvangen en minder conversie behalen door uw site niet te onderhouden.

Er zijn zes belangrijke componenten voor SEO. Zoekwoorden op de site, dynamische inhoud, mobiele vriendelijkheid, hoge sitesnelheid, betrokkenheid van sociale media en hoogwaardige externe websites die linken naar uw eigen website (dit wordt linkbuilding genoemd). Door uw site te onderhouden, zullen andere sites gemakkelijker naar u willen linken.

Het verbetert de gebruikerservaring

Zoekmachines zijn niet de enige die van websites houden die gebruikers een positieve gebruikerservaring bieden. De gebruikers zelf zijn daar zelf ook dol op en willen dat ook!

Geen enkele gebruiker wilt naar een website gaan om te ontdekken dat de pagina waarnaar hij op zoek was, niet meer werkt en daarom niet de informatie krijgt die hij nodig heeft.

Wanneer websites niet worden onderhouden, worden hun thema- en sjabloonbestanden mogelijk niet correct weergegeven in nieuwe versies van webbrowsers en mobiele apparaten.
Een ander ding dat bijdraagt ​​aan een positieve gebruikerservaring is dynamische inhoud. Dynamische inhoud verbetert niet alleen de SEO van een site, maar laat ook zien dat uw bedrijf nog steeds actief is. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat 84% van de mensen verwacht dat merken content maken. Content leidt gebruikers op en verheugt ze en kan een bijdrage leveren aan potentiële klanten..

 

Het zorgt voor back-ups van belangrijke bestanden

Een van de dingen die bij websiteonderhoud inbegrepen zit, is het maken van back-ups van bestanden. Als u geen back-up van bestanden maakt en er een malware-aanval plaatsvindt, kunt u uw hele site kwijtraken! Stelt u zich voor dat u geen website hebt. U zou helemaal opnieuw moeten beginnen. Als u een onderhoudsplan heeft, kunt u geld en tijd besparen.

 

Conclusie

Website-onderhoud is ongelooflijk belangrijk en kan niet worden genegeerd. Bij Verbeter je website kunnen we het onderhouds-, hosting-, beveiligings- en SSL-certificaat van een site beheren. Het maakt niet uit of we uw site niet voor u hebben ontworpen of ontwikkeld. We zijn er om u te helpen. U kunt ons bellen op 06 42 47 80 30.