Mensen kijken graag naar video’s, en dat blijft zo. Hier volgen enkele punten om video’s vanuit een zakelijk perspectief te gebruiken:

Video’s zijn een krachtige verkooptool

Uit een onderzoek van de ‘Online Publishers Association’ blijkt dat 80% van de gebruikers zich een videoadvertentie herinnert die ze de afgelopen maand hebben bekeken, waarvan 46% van de mensen specifieke acties heeft ondernomen na het bekijken van de video. Om nog maar te zwijgen over het feit dat maar liefst 90% van de online shoppers video’s nuttig vinden bij de beslissing om een ​​aankoop te doen op een webshop.

 

Video’s zijn beter voor de zoekresultaten

Bedrijven die een video op hun site gebruiken, zien over het algemeen hogere betrokkenheidspercentages, hogere klikfrequenties en hogere conversieratio’s. Hoe meer betrokkenheid Google uw site ziet hebben, hoe beter u scoort.
Google is fan van hoe lang een gebruiker op een site doorbrengt. Als iemand veel tijd op een website doorbrengt, concludeert Google dat er kwaliteitsinhoud aanwezig moet zijn. Wat is een betere manier om deze tijd te verlengen dan om een ​​relevante en nuttige video te hebben die de bezoeker kan bekijken?

 

Video’s bieden unieke inzichten in uw bedrijf, producten en services

Door video’s op uw website te gebruiken, kunt u het volgende doen voor uw publiek:

  • Breng de persoonlijkheid van uw bedrijf en merk onder de aandacht
  • Laat zien hoe uw producten en diensten worden gebruikt
  • Toon reviews van klanten
  • Geeft de kans om je te onderscheiden van de concurrentie
  • Bouw een goede verstandhouding en vertrouwen op bij klanten

Hier is een eenvoudige lijst met 3 dingen die u NIET mag doen bij het gebruik van online video’s:

  • Gebruik geen video van lage kwaliteit
  • Gebruik geen video die te lang is
  • Gebruik geen video die een specifiek probleem niet oplost

Als je niet zeker weet of je video van hoge kwaliteit is, de juiste lengte heeft of een probleem van een klant oplost, test het dan! Neem contact op met collega’s, vrienden of andere partijen die u een eerlijke beoordeling van uw video zullen geven. Onthoud dat als je een mislukte video uploadt, het oké is: verwijder hem gewoon en maak een betere.

Hoe video’s te gebruiken

Er is geen specifieke formule voor het gebruik van video’s op uw site. Iedereen gebruikt video’s anders, dus de beste methode is om je videogebruik te variëren. Hier zijn enkele voorbeelden van waar u video’s kunt gebruiken:

Over – Wie we zijn – Ons bedrijfspagina’s

Deze pagina’s bieden een goede kans om uw gebruikers te laten zien wie u bent. U kunt hiervoor bijvoorbeeld reviews van klanten of verhalen van personeel gebruiken.

Product – dienstenpagina’s

Dit zijn geweldige pagina’s om demonstraties te geven van het product of de dienst die in gebruik is. Getuigenissen van klanten die specifiek zijn voor bepaalde producten, zijn ook erg krachtig. Eindelijk, als uw product of dienst in de pers werd genoemd, laat dat dan zien.

FAQ (veelgestelde vragen) – Tutorials – Bronpagina’s

Niemand wil een lange lijst met veelgestelde vragen lezen of een tutorial van 8 pagina’s downloaden. Daarom is het gebruik van video’s op deze pagina’s essentieel.

Startpagina

Heb je een video die je net hebt gemaakt? Zet het op de homepage! Als die video jou het beste vertegenwoordigt, moet je deze hoe dan ook tonen. Er zijn veel creatieve en professionele manieren om video’s op een startpagina weer te geven die gebruikers ertoe zetten om ze te bekijken. Waarom zou je je publiek drie pagina’s diep laten klikken voor een video, terwijl ze er in plaats daarvan meteen toegang tot de video kunnen hebben?

Ga verder dan de website

Een van de beste eigenschappen van video’s is dat ze kunnen worden gedeeld. Je video’s moeten worden gedeeld via sociale medianetwerken, waaronder Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube en andere relevante sites. Gebruik uw video als een effectieve verkooptool om mensen naar uw website te halen. Wanneer uw publiek zich met uw video’s bezighoudt door middel van weergaven, vind-ik-leuks, opmerkingen en deelacties, vergroot u uw publieksbereik.

 

Conclusie

Video’s zijn een belangrijk onderdeel, niet alleen voor uw website, maar ook voor uw algemene bedrijfsstrategie. Hoewel een kwaliteitsvideo kosten met zich meebrengt, is het een waardevolle investering. Verhoogde rankings, betere gebruikerservaring en hogere conversieratio’s kunnen allemaal worden bereikt door de kracht van video.