Waarom een website?

In dit artikel wordt besproken welke redenen er zijn om een ​​website te maken voor professionele, zakelijke of persoonlijke groei.

Al eeuwenlang hebben mensen honderden manieren gevonden om te communiceren en samen te werken, voor zowel professionele als persoonlijke doeleinden. Tien of twintig jaar geleden was het hebben van een website een soort luxe, terwijl het tegenwoordig vaak een veel gebruikte en belangrijke factor is voor persoonlijke, professionele en zakelijke groei.

De eerste website is uitgebracht op 6 augustus 1991. Volgens ‘Internet Live Stats’ (een partij die zich toelegt op het gebruik van internet en social media) zijn er vandaag de dag meer dan 1 miljard websites op het internet. Deze mijlpaal werd voor het eerst bereikt in september 2014.

Deze enorme groei is geen wonder, meer en meer mensen denken na over het opzetten van hun websites. Laten we daarom eens kijken naar de meest populaire redenen waardoor mensen een website opzetten.

E-commerce

Door betere technische mogelijkheden om goederen en diensten online te presenteren en snelle en veilige betalingen via het internet te maken, maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheden om online te kopen en verkopen. Het behalen van echte financiële winst kan dus worden benoemd als een van de belangrijkste redenen voor het maken van een website. Bovendien ondersteunen moderne contentbeheersystemen dit doel met vele tools en functies.

Zakelijke presentatie

Een andere reden die veel wordt gebruikt bij het opzetten van een website is de presentatie van hun eigen onderneming. Hierbij maakt het niet uit om wat voor soort onderneming het gaat, het kan van alles zijn. Van een eenvoudige website van maar 1 pagina tot zeer grote complexe websites. In tegensteling tot e-commerce worden deze websites niet opgezet om directe verkoop aan te bieden, maar juist om de diensten en goederen te presenteren aan de bezoekers en hoe zij dit kunnen verkrijgen.

Het delen van informatie

Dit is de reden waarom mensen diverse blogs en websites opzetten die gericht zijn op het delen van informatie: dit kunnen online tijdschriften, blogs, recensies en kranten zijn. Het is meestal niet gericht op directe communicatie, maar biedt gebruikers alleen actuele informatie.

Onderwijs

Nog een reden om een website te starten is het aanbieden van materiaal met educatieve doeleinden. Ook dit kunnen verschillende dingen zijn, van blogs van docenten tot interactieve-encyclopedieën of platforms voor onlinecursussen.

Communicatie

Het internet biedt geweldige en gemakkelijke communicatiemogelijkheden, dus communicatie kan een goede reden zijn om een website te laten maken, denk hierbij aan blogs met directe discussies, forums of sociale netwerken voor algemene of specifieke onderwerpen enz.

Zelfexpressie en groei

Soms laten mensen websites maken met als doel een platform te krijgen om hun creativiteit te uiten en bepaalde vaardigheden uit te proberen, bijvoorbeeld creatief schrijven. De complexiteit en kwaliteit van deze websites kunnen heel verschillend zijn, toch is de basisreden erachter zelfexpressie en groei.

Deze lijst is zeker niet helemaal gevuld, het vermeldt slechts enkele van de wereldwijd populaire redenen voor het maken van websites. Bent u geïnteresseerd in het laten maken van een website? Neem dan contact met ons op.