Als internet een cruciaal element is voor uw bedrijf, kan onzekerheid geen optie zijn. Uw website is een kostbaar kanaal om uw merk of uw producten te promoten en daardoor inkomsten te genereren. In dat geval moet u alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw website niet offline gaat. De beste en enige manier om een ​​dergelijke onaangename situatie te voorkomen, is door regelmatig en veilig een back-up van uw website te maken.

Het maken van back-ups van bestanden is een gangbare praktijk onder computergebruikers, maar u kunt het ermee eens zijn dat dit nog steeds een van de meest vergeten of over het hoofd geziene taken is. Dit zou nooit het geval moeten zijn met uw website.

Om te begrijpen hoe belangrijk het maken van een back-up van een website is en om ervoor te zorgen dat u deze essentiële taak nooit meer vergeet, zullen we twee belangrijke aspecten van back-ups van websites bespreken;

  • Waarom u een back-up van uw website moet maken
  • Hoe vaak u een back-up van uw website moet maken

Waarom het belangrijk is om een ​​back-up van uw website te maken

Het bouwen en promoten van een website is een investering die zich terug kan verdienen. Als er iets misgaat en u geen back-up van uw website heeft, moet u helemaal opnieuw beginnen.

Simpel gezegd, het niet hebben van een back-up van uw website is als koorddansen zonder vangnet. In slechts enkele seconden is alles wat je hebt gebouwd voor altijd verdwenen, met alle dramatische gevolgen van dien.

Houd rekening met de impact die downtime heeft op uw bezoekers. Als mensen uw website proberen te bezoeken en er geen toegang toe hebben, heeft dit een negatieve invloed op uw reputatie en geloofwaardigheid.

Een ander aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien, is het effect dat downtime heeft op de positie van uw website. Zodra uw webpagina’s onherstelbaar verloren zijn gegaan, is al uw geld en energie besteed aan SEO-optimalisatie verdwenen. Zelfs als u uw website opnieuw opbouwt, moet u opnieuw vanaf nul beginnen om uw eerdere positie binnen Google terug te krijgen. Dit kan maanden, zo niet jaren duren.

Als er iets met uw website gebeurt, moet u daarom snel handelen. De enige manier om dat te doen, is door een back-up van uw website te maken waarmee u al uw werk in slechts enkele minuten kunt herstellen.

 

 

Helaas is de kans dat uw website in de problemen komt groot. Bedreigingen zijn altijd om de hoek en kunnen verschillende vormen aannemen:

Website-hackers

Meestal associëren we hackers met mensen die proberen toegang te krijgen tot een systeem om geld te stelen of toegang te krijgen tot privé-informatie. Het is echter mogelijk dat veel hackers uw website binnenkomen en deze laten crashen om problemen te veroorzaken of om gewoon te bewijzen hoe bekwaam ze zijn. Zodra uw gegevens zijn geschonden, is er geen manier om deze te herstellen, tenzij u een back-up heeft. Helaas schieten website-hackers als paddenstoelen uit de grond en kan uw website meerdere aanvallen per dag ondergaan.

Malware en virussen

Het internet staat vol met malware en virussen en er worden dagelijks nieuwe ontdekt. U kunt ze op talloze manieren krijgen, zelfs tijdens het uitvoeren van taken die gewoonlijk als veilig worden beschouwd. Soms crashen ze uw website niet volledig, maar zorgen ze ervoor dat deze op een vreemde manier werkt en daardoor de gebruikerservaring en prestaties beïnvloedt. Het opschonen van uw systeembestanden kan enige tijd duren en kan een hele klus zijn. Het herstellen van een schone back-up van uw website is verreweg de gemakkelijkste en veiligste oplossing.

Menselijke fouten

Het verwijderen van een bestand of het klikken op de verkeerde knop is een ongeluk dat vaker voorkomt dan u zich kunt voorstellen. De kans op menselijke fouten wordt nog groter als er meer mensen aan een website werken. Dit is echter geen groot probleem als u een back-up gereed heeft.

Updates gaan mis

Verschillende platforms, zoals WordPress, brengen regelmatig updates uit om de prestaties en de beveiliging van uw website te verbeteren. Helaas kan het gebeuren dat de oplossing het probleem wordt en uw website na het bijwerken niet meer correct werkt of volledig crasht. Als dat gebeurt, zou u erg dankbaar zijn als u een back-up bij de hand heeft.

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende redenen waarom uw website downtime kan ervaren. Vroeg of laat kunt u te maken krijgen met ten minste een van deze ongevallen, en als het gebeurt, moet u bereid zijn om snel te handelen.

Conclusie

Een back-up van uw website maken is een essentiële taak die serieus moet worden genomen. Wij van Verbeter je website zorgen ervoor dat websites van onze klanten 7 keer per dag worden geback-upt. In het geval van een ongelukkige gebeurtenis die uw site platlegt, kunnen we snel reageren om een ​​frisse en schone back-up van uw website te herstellen. Neem vandaag nog contact met ons op en we zullen uitleggen hoe onze diensten uw bedrijf ten goede kunnen komen.