Contact? info@verbeterjewebsite.nl
3 minuten leestijd

Voordelen van werken op afstand

Roy Kooiman

Roy Kooiman

Eigenaar

Tijdens corona werden we massaal voor de uitdaging van het werken op afstand gesteld. Waar hier voorafgaand aan de Corona Crisis nog vaak wat krampachtig over werd gedaan, bleek dit experiment veel beter uit te pakken dan verwacht. In korte tijd hebben veel organisaties hun processen om moeten buigen en systemen opgezet om de werkzaamheden voort te kunnen zetten en bleek ineens veel meer mogelijk dan aanvankelijk werd gedacht. Werken of afstand is ook na Corona niet meer weg te denken uit onze maatschappij en dat brengt veel voordelen met zich mee.

Medewerkers werken productiever op afstand

De angst dat medewerkers op afstand minder productief zouden zijn, was voor werkgevers lange tijd een belangrijke reden om hun medewerkers niet remote te laten werken. Toch blijkt uit onderzoek juist het tegenovergestelde waar te zijn. Zo blijken medewerkers thuis over het algemeen juist productiever te werken. Dit komt mede door het feit dat medewerkers thuis zelf kunnen bepalen hoe en wanneer zij hun werkzaamheden uitvoeren.

Een betere werk/privé balans

Volgens het TNO lopen jaarlijks meer dan een miljoen medewerkers het risico op een burn-out of soortgelijke werkgerelateerde psychische aandoeningen. Een goede werk/privé balans is de laatste jaren dan ook steeds belangrijker geworden. (Gedeeltelijk) werken op afstand kan dit probleem verminderen. Met name de jonge generaties hechten veel waarde aan de ruimte en vrijheid die remote werken met zich meebrengt.

Daarnaast verlaagt het werken op afstand ook het ziekteverzuim onder werknemers. Wanneer iemand zich niet zo lekker voelt is hij of zij thuis sneller geneigd om toch aan het werk te gaan dan wanneer die persoon naar kantoor zou moeten gaan. Dit draagt bij aan een lager stressniveau van de medewerker.

Werken op afstand bespaart kosten

Werken op afstand kan zowel voor de werknemer als de werkgever voor lagere kosten zorgen. Zo bespaart een werkgever bijvoorbeeld op reiskosten en kan een werknemer besparen op de kosten voor bijvoorbeeld kinderopvang. Bedrijven die structureel (gedeeltelijk) remote werken kunnen nog veel meer besparen. Zo kan er bespaard worden op de grootte van het kantoor en dalen kosten zoals gas, water en licht.

Remote werken stimuleert vertrouwen

Het huidige werksysteem is opgebouwd vanuit hiërarchie en wantrouwen. Werkgevers handelden vanuit de gedachte dat medewerkers niet gemotiveerd waren en je als werkgever streng toezicht moest houden of de werkzaamheden wel goed werden uitgevoerd. Vanuit dit systeem van wantrouwen zijn vele processen en werkwijzen ontstaan, waarin medewerkers verantwoording af moesten leggen aan hun werkgever en hierdoor onbewust klein werden gehouden. Door dit gebrek aan vertrouwen, waren medewerkers lange tijd niet in staat hun werk volledig naar eigen inzicht uit te kunnen voeren.

Met de komst van remote werken, is dit systeem verleden tijd geworden. Bij het werken op afstand is het namelijk onmogelijk om volledig toezicht te houden op het uitvoeren van de werkzaamheden. Hierdoor is het vertrouwen in de medewerker noodzakelijk.

Werken op afstand zorgt voor innovatie

In het oude systeem waarin medewerkers volledig vanuit kantoor werkten was er weinig ruimte voor vernieuwing. Dit terwijl bedrijven in deze tijd juist voor grote uitdagingen staan, waarin innovatie een onmisbaar onderdeel vormt. Werken op afstand forceert bedrijven om los te komen uit deze vastgeroeste systemen en bestaande structuren te doorbreken. Het werken in een variërende omgeving maakt medewerkers flexibeler en verhoogt de creativiteit. In een andere omgeving kan een medewerker met een frisse blik naar zijn of haar eigen werk kijken, wat voor een frisse wind door de organisatie zorgt.

Meer talent in de organisatie

Bedrijven die remote werken zitten niet vast aan medewerkers die woonachtig zijn in een bepaalde regio. Hierdoor komt die ene kandidaat die ver weg woont, ineens wel in aanmerking voor de functie. Door het werken op afstand wordt de vijver aan talent waar je als werkgever uit kunt kiezen ineens een stuk groter, wat de organisatie een boost kan geven.

Meer binding met het bedrijf

Wanneer medewerkers de mogelijkheid hebben om op afstand te kunnen werken, wordt dit vaak erg gewaardeerd. Deze waardering zorgt voor voor een grotere tevredenheid en daardoor meer verbintenis met het bedrijf. Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers die op afstand kunnen werken vaker meer inzet tonen en sneller bereid zijn om over te werken dan medewerkers die deze mogelijkheid niet hebben.

Hoe je werken op afstand kunt faciliteren

Wil jij als werkgever inzetten op het faciliteren van remote werken, maar weet je niet goed hoe je dit aan kunt pakken? Het belangrijkste onderdeel van werken op afstand is dat alle medewerkers bij de applicaties en informatie kunnen die zij nodig hebben om goed te kunnen werken. Het werken in de Cloud is een goed voorbeeld van een manier om dit te kunnen realiseren. Ook is het efficiënt om vaste contactmomenten met de medewerker in te plannen, waarin de stand van zaken kan worden besproken.

Kortom, werken op afstand kan zowel de werkgever als de organisatie een boost geven en de band met de medewerker versterken. Werkt jouw organisatie al (deels) remote?

Was dit artikel nuttig?
JaNee