Video’s zijn een van de belangrijkste onderdelen voor een digitale marketingstrategie. Kijkers consumeren videocontent meer dan ooit tevoren en die trend zal niet snel afnemen. De overstap van tekst- en visuele inhoud naar videocontent verliep SNEL en bedrijven die de overstap niet maken, blijven achter met een slecht presterende website.

Hoe wordt website inhoud bekeken?

Mensen die op internet surfen, hebben een kort concentratievermogen. Met video’s kunnen bezoekers sneller meer inhoud consumeren. Bezoekers zijn daarom ook veel meer geneigd om met video’s bezig te zijn dan met statische tekst, dus het is essentieel om meer interactieve en visuele inhoud te creëren.

Dit is niet zomaar een voorbijgaande trend. Het grootste online videonetwerk, YouTube – dat trouwens de TWEEDE GROOTSTE zoekmachine ter wereld is – meldt dat zij elke maand meer dan 1 miljard unieke gebruikers hebben, dat is bijna een derde van de totale internetgebruikers. Elke dag wordt er op YouTube meer dan 500 miljoen uur bekeken. 45% van de mensen bekijkt meer dan een uur aan Facebook- of YouTube-video’s per week.

Het zorgt voor een geweldige website-ervaring

Succesvolle bedrijven gebruiken hun website om boeiende ervaringen rond hun merk te creëren. Marketingdirecteuren zoeken naar manieren om een ​​connectie te maken en een relatie met hun bezoekers op te bouwen, omdat ze weten dat die connecties het aantal loyale klanten in de toekomst vergroten. Wat de missie van een merk of website ook is, video op een website vult de ervaringen van bezoekers aan en bouwt verbindingen op.

Het komt uw inbound marketingstrategie ten goede

SEO

Zoals we eerder vermeldden, is YouTube de op één na grootste zoekmachine ter wereld en eigendom van Google, de grootste zoekmachine. Elk zoekwoord dat u voor uw website target, kan een kans voor video zijn. Het grote voordeel is dat Google ook video weergeeft in hun zoekresultaten, wat uw kansen vergroot om gevonden te worden voor bepaalde zoekwoorden.

Een andere reden waarom video geweldig is voor SEO, is dat het bezoekers langer op uw site houdt. Een belangrijke factor in hoe goed een pagina in de zoekresultaten staat, is hoe lang een bezoeker op een pagina blijft, hoe langer het bezoek, hoe belangrijker Google denkt dat de webpagina is.

Distributie – sociale media en e-mail

Video is zeer deelbaar in al uw distributienetwerken. Wanneer u originele video-inhoud maakt, worden uw sociale media en e-mails gemaximaliseerd omdat u mensen naar uw inhoud en uw site leidt, in plaats van weg van uw site.

Online verkoop

Merken die producten online verkopen, kunnen geen korting geven op video. E-commerce websites gebruiken nu video om bezoekers naar klanten te converteren zodra ze hun aankooptrechter zijn binnengegaan. Studies hebben aangetoond dat 72% van de klanten liever via video over een product of dienst leert.