Contact? info@verbeterjewebsite.nl
3 minuten leestijd

Tips om je website up-to-date te houden in 2023

Roy Kooiman

Roy Kooiman

Eigenaar

Het online landschap lijkt zich steeds sneller en verder te ontwikkelen. Het is dus van groot belang dat jouw website zich mee ontwikkelt. Als je dit niet doet, verlaten mensen namelijk niet alleen eerder je website, maar zal je website ook lager ranken in de zoekresultaten van Google. Om dit te voorkomen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarmee jij je website in 2023 up-to-date kunt houden.

Richt je teksten op je bezoeker

Veel websites focussen bij het schrijven van webteksten voornamelijk op het zo hoog mogelijk scoren in Google. Vaak wordt hier zwaarder aan getild dan aan het daadwerkelijk beantwoorden van de vraag van de websitebezoeker. En dat is zonde. Wanneer je namelijk daadwerkelijk inspeelt op de vraag van de bezoeker, geeft dit veel meer waarde aan je website en zal dit een positief effect hebben op de betrouwbaarheid van jouw website als autoriteit binnen jouw markt.

Naast het leveren van waardevolle content is het bij het schrijven van teksten ook belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

Een sterke introductie

Het belang van een goede introductie lijkt misschien vanzelfsprekend, maar wordt door veel websites vaak toch niet zo nauw genomen, het gaat tenslotte om de daadwerkelijke inhoud van de webtekst toch? Onjuist, want tijdens het lezen van de intro bepaalt een bezoeker of de content op deze pagina wel of niet relevant is. Een pakkende intro die de inhoud van de tekst goed weergeeft is dus van groot belang.

Een uitnodigende tekst

Zorg ervoor dat de teksten op je website uitnodigend zijn om te lezen. Dit doe je onder andere door onderwerpen duidelijk af te bakenen, teksten in alinea’s te verdelen, in begrijpbare taal te schrijven en gebruik te maken van een rustig ogend lettertype en duidelijke, bijpassende afbeeldingen in een goede kwaliteit.

Zorg voor gebruiksvriendelijkheid

Dit mag dan misschien klinken als een open deur, maar is helaas een fout die toch nog gemaakt wordt. Zonde, want een ongebruiksvriendelijke website jaagt bezoekers weg en zorgt daarnaast voor een lagere ranking in Google. Met gebruiksvriendelijkheid bedoelen we onder andere dat lange lappen tekst vermeden worden en teksten zijn opgedeeld in overzichtelijke koppen en subkoppen. Daarnaast is het van belang dat de pagina’s een snelle laadtijd hebben, de website uit fijne kleuren bestaat en er gebruik wordt gemaakt van een consistente stijl die in de gehele website terugkomt.

Creëer een mobiele versie van je website

De meeste bezoekers zullen je website vanuit een mobile device bezoeken. Bedenk zelf maar hoe vaak je even gauw wat op zoekt op je telefoon. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de mobiele versie van je website goed werkt. Hiermee bedoelen we dat de pagina’s een snelle laadtijd hebben en dat de bezoeker dankzij een duidelijk en overzichtelijk design zich gemakkelijk door de website kan navigeren.

Speel in op voice search

Dankzij het toegenomen gebruik van slimme functies als Siri, Alexa en Google Assistent is ook voice search een belangrijk onderdeel gaan spelen in de zoekresultaten van websites. Houd hier rekening mee in de SEO van je website. Dit heeft met name te maken met het feit dat gebruikers van voice search andere zoektermen gebruiken dan wanneer ze deze vraag zouden typen. Je kunt hierop inspelen door de vragen en antwoorden duidelijk geformuleerd terug te laten komen in de tekst en hierbij zoveel mogelijk gebruik te maken van keywords.

Focus op jouw niche

Om ervoor te zorgen dat zowel Google als bezoekers jouw website als een autoriteit gaan zien, is het belangrijk om je content zoveel mogelijk op een bepaalde niche toe te spitsen. Het bepalen van een niche klinkt misschien alsof je over hele ingewikkelde onderwerpen moet gaan schrijven, maar dat is niet nodig. Het belangrijkste is namelijk dat je dat de teksten die je schrijft aansluiten bij de specialisatie van jouw website en/of bedrijf. Zorg er daarnaast voor dat je inspeelt op de onderwerpen die momenteel trending zijn op dit gebied en je zal zien dat je positie in zoekmachines als Google al snel verbetert.

Vergeet ook in 2023 niet de basisregels voor een sterke website

Je zou het dankzij alle nieuwe trucs en tools bijna vergeten, maar ook in 2023 blijft het natuurlijk van belang om de basisregels voor een goede vindbaarheid van je website te blijven hanteren. Hiermee bedoelen we dat je teksten voldoen aan de standaard SEO-eisen, zoals het gebruik van sterke zoekwoorden, een duidelijke verdeling van koppen en alinea’s, een sterke titel die het onderwerp van de tekst goed weergeeft en het gebruik van functionaliteiten, zoals een meta-description en alt-tags.

Is jouw website 2023-proof?

Was dit artikel nuttig?
JaNee