U hoeft geen professionele ontwerper of ontwikkelaar te zijn om een ​​professionele website te ontwerpen, dankzij kant-en-klare websiteontwerpen kunt u nu goede websites vormgeven met weinig of geen voorkennis van webdesign. Maar welk ontwerp moet u nou kiezen?

Er zijn zoveel opties dat de taak om het beste ontwerp te selecteren overweldigend kan zijn, vooral als u een beginner bent. Hier zijn enkele tips die u zouden moeten helpen om de beste match voor u te selecteren.

Weet wat voor soort website u aan het ontwerpen bent.

De eerste en meest voor de hand liggende overweging bij het selecteren van uw eerste ontwerp is dat u heel duidelijk moet zijn over het type website dat u wilt bouwen. Het zal je misschien verbazen dat deze tip de lijst heeft gehaald, want het is een gegeven: niemand bouwt een site zonder te weten wat zij en hun klanten willen. Er zijn echter zoveel prachtige, opvallende ontwerpen, dat het moeilijk kan zijn om niet in de verleiding te komen om een ​​fancy design te kiezen vanwege het visueel aantrekkelijke ontwerp, in plaats van een design dat geschikt is voor uw website.

Elke website heeft zijn eigen bijzonderheden. Een webshop kan niet worden opgebouwd in de vorm van een persoonlijke blog, hoe aangenaam en eenvoudig een persoonlijke blog er ook uitziet. Inzicht in de kenmerken van uw website is daarom het eerste en belangrijkste, maar vaak genegeerde onderdeel bij het selecteren van een ontwerp.

Neem de tijd

U bent misschien erg enthousiast om uw website te lanceren; u kunt gewoon een ontwerp pakken en uw site direct laten ontwikkelen. Hoewel deze aanpak u zal helpen uw site te lanceren, moet u er rekening mee houden dat het een heel andere zaak is om deze succesvol te maken. Het kiezen van een slecht ontwerp en “dingen geleidelijk toevoegen” is moeilijker dan u zich wellicht kunt voorstellen. Wanneer uw website grip krijgt en u snel op dingen moet reageren, is het mogelijk dat het basisontwerp die u in eerste instantie koos niet optimaal of zelfs effectief is, in dergelijke gevallen moet u misschien opnieuw beginnen.

Haast u dus niet, neem de tijd, wees geduldig en doe onderzoek naar welk ontwerp het beste bij u past en het meest toekomstbestendig is.

Zoek naar flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden.

U moet uw ontwerp op de een of andere manier aanpassen om uw website een persoonlijk tintje te geven. Alleen afhankelijk van ontwerpen, zonder veel van uw eigen originele input, zal uw website nooit opvallen tussen duizenden siteconcurrenten die dezelfde ontwerpen gebruiken.

Als u geen ontwikkelaar bent, heeft u misschien het gevoel dat meer flexibiliteit het bouwen van websites gecompliceerder maakt en kunt u ervoor kiezen om in plaats daarvan beperkte aanpassingsopties te selecteren. U moet de toekomst echter in de gaten houden. Op de lange termijn moet u wellicht niet-standaardelementen aan uw site toevoegen en alleen flexibele aanpassingsopties zullen dit mogelijk maken.

Kies altijd responsive.

Dit is een no-brainer. Als uw site niet reageert, is uw site verouderd. Responsive ontwerpen maken het mogelijk om de lay-out van uw sites aan te passen op verschillende schermformaten en apparaten.

Een opmerkelijk deel van het webverkeer wordt gegenereerd door mobiele en andere draagbare apparaten. Mobiele telefoons worden tegenwoordig veel gebruikt om op internet te surfen en deze trend zal alleen maar toenemen. U moet deze markt aanboren. Het maakt niet uit voor welke demografie of niche uw website geschikt is, of het nu gaat om e-commerce of een informatieve website, als u uw website niet beschikbaar stelt voor handheld-apparaten, zal dit altijd uw bedrijf schaden.

Er was een tijd in het verleden dat responsive design optioneel was, maar de tijden zijn veranderd, en de meeste ontwerpen weerspiegelen tegenwoordig responsieve thema’s die geschikt zijn voor verandering. Er zijn echter nog steeds enkele ontwerpen die geen mobielvriendelijke lay-outs bieden. Zorg ervoor dat u uit de buurt blijft van deze afwijkingen.

Streef naar SEO-vriendelijke ontwerpen.

U wilt dat uw website meer mensen bereikt, en dat lukt niet zonder effectieve zoekmachineoptimalisatie (SEO). Hoewel je misschien een visueel verbluffende website met uitstekende inhoud kunt bouwen, moet je SEO-technieken gebruiken om je pagina beter te laten scoren in zoekmachines. Gebruik ontwerpen die niet alleen mooi zijn, maar ook een solide hiërarchie en gemakkelijke navigatie bieden.

Sommige ontwerpen met een uitstekend design kunnen nog steeds slecht geschreven zijn vanuit het oogpunt van SEO, dus zorg ervoor dat u SEO-vriendelijke ontwerpen kiest. Onhandig gecodeerde ontwerpen die meer tijd nodig hebben om te laden, hebben direct invloed op uw positie. Zoekmachines zoals Google hebben duidelijk aangegeven dat extra tijd om pagina’s te laden zal bijdragen aan de ranking, kies daarom een ​​efficiënt geschreven ontwerp.