Contact? info@verbeterjewebsite.nl
4 minuten leestijd

Online bestelsystemen voor restaurants

Roy Kooiman

Roy Kooiman

Eigenaar

Bij het runnen van een horecazaak komen vele technische uitdagingen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van tafels, het beheren van reserveringen en het opnemen van bestellingen. Om dit gehele proces in goede banen te leiden, is een compleet en inzichtelijk online bestelsysteem van cruciaal belang.

Een online bestelsysteem biedt zowel restaurantpersoneel als consumenten snel en gemakkelijk toegang tot bestellingen en het menu en zorgt ervoor dat deze vervolgens automatisch worden doorgestuurd naar de keuken en de bediening.

Maar welk online bestelsysteem is het best geschikt voor jouw horecazaak? In dit artikel hebben we enkele aanbieders voor je op een rijtje gezet.

Square voor Restaurants

Square biedt een alles-in-één POS en online-oplossing voor restaurants. Het systeem is ontworpen door een van ‘s werelds grootste betalingsverwerkers en biedt alles wat je als restaurant nodig hebt in één pakket.

Afhankelijk van het type horecazaak dat je runt, heb je de mogelijkheid functies toe te voegen die geschikt zijn voor jouw organisatie. Zo zijn er functies speciaal gericht op bars en kroegen, maar ook voor bijvoorbeeld afhaal- of bezorgrestaurants. De software is daarnaast te koppelen aan de Square POS-software, waarmee je plattegronden kunt optimaliseren, een koppeling naar social media kanalenen toe kunt voegen, toegang hebt tot een kitchen weergavesysteem en je de mogelijkheid hebt om online bestellingen via de website op te nemen. Ook is het menu eenvoudig te integreren.

De voors en tegens van Square op een rijtje

Het gebruik van Square brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het eenvoudig in gebruik en is het gemakkelijk te integreren met het verkooppunt. Daarnaast is het gemakkelijk om extra functies toe te voegen en kun je binnen mum van tijd wijzigingen in het menu doorvoeren. Het nadeel van Square is echter wel dat de software en hardware moeilijk in te stellen kunnen zijn.

Upserve

Upserve is een omvangrijk online bestelsysteem dat speciaal voor restauranteigenaren ontworpen is. Het doel van Upserve is om het proces van het opzetten van uw online menu te vereenvoudigen. Upserve biedt alle tools die je daarbij nodig hebt in één pakket. Zo biedt het systeem onder andere de mogelijkheid voor betalingsverwerking, point-of-sale technologie en inzichten in manieren waarop marges kunnen worden vergroot. Ook krijg je daarnaast toegang tot een online restaurant-POS, waarin alle aankopen en transacties kunnen worden gevolgd, voorraden kunnen worden beheerd en reserveringen kunnen worden bijgehouden. En kom je ergens niet uit? Tijdens het gehele proces kun je rekenen op de hulp en ondersteuning van Upserve.

De voors en tegens van Upserve op een rijtje

Ook het gebruik van Upserve brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo werkt het systeem zowel online als offline, heet het een uitgebreid aanbod aan verschillende rapporten en geeft het systeem je een waarschuwing wanneer je voorraden te laag dreigen te worden. Ook heeft Upserve een loyaliteitsprogramma en biedt het servicegerichte ondersteuning waar nodig. Het nadeel van Upserve is echter wel dat het gebruik van het volledige scala aan functionaliteiten al gauw op kan lopen in de prijs.

Restolabs

Restolabs biedt horecazaken een compleet en op maat gemaakt bestelsysteem, waarmee bestellingen gemakkelijk geplaatst kunnen worden en het systeem gemakkelijk gekoppeld kan worden aan meer dan 30 verschillende betalingssystemen. Ook biedt het systeem realtime meldingen, waarmee je je gasten zo goed mogelijk kunt bedienen. Daarnaast heb je toegang tot complete analytische rapporten en ingebouwde marketing tools, waarmee het klantgedrag gemakkelijk in kaart kan worden gebracht. Iets wat zeer nuttig kan zijn bij het bedenken en opzetten van marketing- en promotieacties. Het systeem is erg gebruiksvriendelijk en is daarnaast ook zeer geschikt voor kleinere bedrijven.

De voors- en tegens van Restolabs op een rijtje

Net als bij de hierboven genoemde aanbieders, zetten we ook bij Restolabs de voor- en nadelen graag voor je op een rijtje. Zo zitten de voordelen van Restolabs onder andere in het uitgebreide aanbod aan rapportage- en marketingtools. Ook is het systeem gemakkelijk te koppelen aan POS-oplossingen en betaling gateways. Een ander voordeel van Restolabs is dat contactloos bestellen en bezorgen tot de mogelijkheden behoort. Iets wat met name in tijden van de pandemie erg waardevol was. Toch heeft het systeem ook nadelen. Zo ontbreken er enkele tools voor het volledig bijhouden van de resultaten en kan het minder geschikt zijn voor grotere merken.

WooCommerce

Ook het bekende platform WooCommerce heeft een speciale restaurant plugin, genaamd Orderable. Dankzij deze plugin kunnen binnen paar klikken online bestellingen geplaatst en betaald worden en automatisch worden doorgestuurd naar de keuken. De plugin is eenvoudig toe te voegen aan een WordPress website en is ook zonder ICT kennis gemakkelijk te installeren en gebruiken. Ook biedt de plugin je de mogelijkheid om labels aan het menu toe te voegen. Zo zien je gasten in één oogopslag welke gerechten vega, vegan of bijvoorbeeld glutenvrij zijn.

De voors- en tegens van Orderable op een rijtje

Het gebruik van Orderable brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo hoef je geen deel van je omzet af te staan als fee, ziet het programma er goed uit op mobiele devices en is het dankzij het one-page design gemakkelijk voor gasten om een bestelling te plaatsen. Ondanks deze en nog vele andere voordelen, kent Orderable ook een nadeel. Het programma is namelijk enkel te gebruiken als WordPress plugin. Websites die niet met WordPress gemaakt zijn, kunnen dan ook geen gebruik maken van de plugin.

Van welke software maak jij als horeca ondernemer verder gebruik?

Was dit artikel nuttig?
JaNee