Wat is eigenlijk een mobielvriendelijke website?

Een website is mobielvriendelijk wanneer deze mee schaalt op alle mogelijke scherm groottes. Dus de gehele inhoud van een website bestaande uit videos, tekst, links, afbeeldingen etc. zouden prima te lezen moeten zijn op elke scherm grootte. Letterlijk betekent het dus dat de website krimpt tot het gewenste formaat scherm van de gebruiker, denk aan mobiel, tablet, laptop, en desktops. Als uw website hier aan voldoet heeft u een mobielvriendelijke website. Zo niet, dan is er werk aan de winkel.

 

Mobielvriendelijk

Wanneer u zelf een website heeft of er een heeft laten maken, dan zijn er veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden binnen de ontwikkeling. De website wordt namelijk een constante plek voor marketing en daarom is het belangrijk dat alle mogelijke klanten/bezoekers hier gebruik van kunnen maken. Elke bezoeker die de website verlaat zonder een aankoop of inschrijving te doen is het verlies van een potentiële klant. Daarom is een mobielvriendelijke website van belang voor uw bedrijf. Maar waarom is dit eigenlijk?

 

Mobielvriendelijk en Google

Een mobielvriendelijke website is tegenwoordig bijna een vereiste, vooral als je wilt dat gebruikers een goede ervaring hebben op je website. Maar ook hamert Google hier enorm op. Een mobielvriendelijke website helpt namelijk enorm voor de positie in de zoekresultaten van Google. Ook geeft Google al al enige tijd aan dat wanneer een website niet mobielvriendelijk is, de website minder snel getoond zal worden in de zoekresultaten. Zonde als je op die manier potentiële klanten of bezoekers misloopt.

 

Mobielvriendelijk voor de bezoeker

Dat Google uw positie in de zoekmachine hoger zet als u een mobielvriendelijke website heeft is leuk. Maar u laat geen website maken voor de zoekmachines. Google koopt immers uw producten of diensten niet. Uiteindelijk draait het dus allemaal om de bezoeker die op de website komt. Aangezien meer dan 50% van de bezoekers tegenwoordig via een mobiel apparaat surft, is het van belang dat deze bezoekers geen problemen ondervinden wanneer zij op uw website komen. Als uw website correct is ontwikkeld met de mobiele gebruiker in gedachten, dan verliest u geen klanten die opzoek waren naar uw product(en) of dienst(en). Op die manier wordt en is uw website weer een belangrijk informatie/verkoopkanaal.

 

Maak uw website mobielvriendelijk!

Wilt u meer klanten of bezoekers? En wilt u dat uw website weer een sterk onderdeel wordt van uw marketing? Neem dan vandaag nog contact op met Verbeter je website. Wij verbeteren uw huidige website om hem mobielvriendelijk te maken voor online succes. Of maken een geheel nieuwe website waarbij mobielvriendelijkheid vanzelfsprekend prioriteit is. Meer weten? Ga naar www.verbeterjewebsite.nl/contact en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.