Hoeveel kost een nieuwe website?

Een veelgestelde vraag zonder concreet antwoord. Want zelfs met ruim 1.7 miljard websites in de lucht, bestaat er nog steeds geen magische formule om te berekenen wat een nieuwe website gaat kosten. De een wilt een informatieve website, en de ander een volledig ingerichte webshop met tal aan functionaliteiten, terwijl anderen om dingen vragen die letterlijk onmogelijk te ontwikkelen zijn. Iedereen wil echter altijd weten: ‘Hoeveel gaat het kosten?’

De prijzen van websites variëren enorm. Sommige websites kunnen gratis zijn en de ander kost meer dan $100 miljoen dollar, omgerekend zo’n 90 miljoen euro. Het hangt allemaal af van wat u online wilt bereiken en wat de wensen zijn.

Laten we eerst het ontwerp en de constructie bespreken.

Stel jezelf om te beginnen een paar vragen.

 • Wilt u producten online verkopen of e-commerce inzetten?
 • Heeft u backend-integratie nodig met interne databases of systemen (CRM, AMS, inventaris/ magazijnsysteem, boekhouding)?
 • Is uw website voornamelijk een marketing- en informatieve site?
 • Hoe technisch onderlegd bent u of uw personeel?
 • Hoe gevestigd is uw merk? (ofwel: wordt het design vanaf 0 opgebouwd of heeft u merkrichtlijnen binnen uw organisatie/bedrijf)?

Tot slot een van de moeilijkste vragen: hoe waardevol is deze website voor uw bedrijf of organisatie? Als uw bedrijf bijvoorbeeld een Mc Donalds franchise is, dan is een website, hoewel belangrijk, niet overdreven waardevol in vergelijking met de rest van uw marketing- en operationele behoeften. Als uw bedrijf echter een online winkel is, waar de website het bedrijf IS, dan zal het ontwerp en de bouw van de website uiteraard veel meer aandacht en voortdurende ontwikkeling vereisen.

 

Kosten nieuwe website

 

Oke…. dus hoeveel budget moet ik vrijmaken voor mijn website?

Nu u uzelf deze belangrijke vragen heeft gesteld, kunnen we in ieder geval een schatting maken.

 

Kosten van basiswebsites

Voor veel kleine bedrijven is een basiswebsite de beste keuze. De prijzen liggen gemiddeld tussen de 0-1000 euro maar kunnen ook oplopen tot 5000 euro (ook kunnen basiswebsites zelfs gratis zijn, maar pas op waar u zich voor aanmeldt!) Een basiswebsite bestaat meestal uit 3-15 pagina’s en is eigenlijk alleen gericht op het verstrekken van basisinformatie over het bedrijf – wie u bent, wat u aanbiedt en hoe er contact kan worden opgenomen. Verbeter je website ontwikkelt doorgaans websites vanaf de grond op, of vanaf een bestaand thema waarna de website volledig naar wens ontworpen wordt. Wij maken websites vanaf €250 euro.

 

Kosten van volledig aangepaste, geavanceerde websites

Eenvoudige basiswebsites zijn fantastisch voor bedrijven die beginnen met een beperkt budget, maar om een ​​website écht voor u te laten werken is een volledig aangepast websiteontwerp de juiste keuze. Kijk tenslotte eens naar succesvolle website die u regelmatig bezoekt. Is er gebruikt gemaakt van een sjabloon? Nee. En daar is een goede reden voor.

Voor het bouwen van een geavanceerde website zal Verbeter je website met u samenwerken om een ​​sterke, effectieve website voor uw bedrijf of organisatie te realiseren met een volledig aangepast ontwerp. Dit kan variëren van webshops tot een website met geavanceerde interactieve functies en van backend integratie tot aangepaste programmering.

Deze geavanceerde websites kunnen variëren van zo’n 1000 tot 15000 euro.

 

Bijkomende kosten

Houd bij het opstellen van uw budget rekening met de overige bijkomende kosten.

Een domeinnaam

 • Één .nl, .eu, of .be domein bedraagt €9,95 per jaar
 • Één .com domein bedraagt €19,95 per jaar
 • Voor de prijs van domeinen met overige extensies kunt u contact met ons opnemen

Website hosting

 • Bedraagt €6,99 tot €17,99 per maand.

Doorlopende verbetering aan uw website (onderhoud)

 • Updaten van de technieken en programmatuur
 • Uitvoeren van kleine tekstuele en visuele wijzigingen op uw website (mits u zelf geen tijd of zin heeft om dit te doen)
 • Hoe perfect een website ook is bij lancering, u kunt al na enkele maanden verschillende upgrades uitvoeren. De technieken en programmatuur moeten regelmatig worden geüpgraded en nieuwe functionaliteiten of nieuwe ontwerpen kunnen uw site altijd blijvend verbeteren. U moet van plan zijn uw website regelmatig te laten evolueren, ook om relevant te blijven.
 • Stock fotografie (€5-€100 per foto), of huur een professioneel fotograaf in om foto’s te laten schieten.
 • Videoproductie mits dit gewenst is

 

Nu u weet hoe u uw gewenste website moet budgetteren is het tijd voor de volgende stap: een website offerte aanvragen. Wij helpen u graag en zetten deze vrijblijvend voor u op! Aanvragen kan via deze link. Heeft u verder nog vragen of is er iets niet duidelijk? Neem gerust contact met ons op.