Voor veel bedrijven die online zijn, is de website een onderdeel van het opzetten van hun bedrijf. Zoals alles in de technologische industrie, kan ook dit verouderd raken.

In onze ervaring met de manier waarop dingen zo snel kunnen veranderen in de webdesign- en development industrie, heeft een website over het algemeen een houdbaarheid van 2-3 jaar voordat deze weer toe is aan een visuele upgrade.

 

Hier zijn een paar tips om uw website toekomstbestendig te maken.

 

Weet waar u naar toe wilt met de website

Voordat u uw website laat ontwerpen en ontwikkelen, moet u een plan opstellen voor de toekomst van uw online aanwezigheid. Het is duidelijk dat er gaandeweg dingen veranderen. Bijvoorbeeld, als u weet dat u over 2 jaar een webshop of een leermanagementsysteem aan uw website wilt toevoegen, geef dit dan aan bij uw webdesigner. Dit kan helpen bij het vinden van de beste oplossing, niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst, en kan mogelijk buitensporige herontwikkelingskosten voorkomen.

 

Investeer in goede relaties

Het is erg belangrijk dat u investeert in relaties met betrekking tot websites. Het hebben van een geweldige, betrouwbare webdesigner bij wie u terecht kunt voor updates en upgrades, bespaart u op de lange termijn veel geld. Het constant veranderen van webdesigners zal u uiteindelijk veel meer geld kosten, omdat u meestal zult merken dat veel webdesigner niet door willen gaan op het werk waar de vorige webdesigner is geëindigd. Zoek iemand met wie u graag samenwerkt, die uw e-mails of telefoontjes beantwoordt en wie goed zijn in wat ze doen. Toevallig zijn wij hiervoor de ideale kandidaat.

 

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

Een website lijkt veel op een auto, hij heeft regelmatig onderhoud nodig om hem op de weg te houden. Zorg ervoor dat u investeert in regelmatige back-ups, upgrades en updates van uw website. Een website die up-to-date is en wordt gehouden, is makkelijker aan te passen en zal beter meedraaien in de toekomst. Wij hebben, om u deze zorg te ontnemen, hiervoor een aantal onderhoudspakketten beschikbaar.

 

Bereid u voor op technologische voortgang

Een van de grote dingen die zich de afgelopen jaren in de webdesign-industrie hebben afgespeeld, was de komst van smartphones. De manier waarop een website wordt weergegeven op een computer was destijds hetzelfde als op een smartphone. Meer mensen begonnen smartphones te gebruiken en ineens wilde iedereen mobielvriendelijke websites. Dit was lastig, niet veel sites konden gemakkelijk worden geconverteerd naar een mobielvriendelijke indeling, en moesten helemaal opnieuw worden gebouwd. Dit was iets dat niemand zou hebben zien aankomen.

 

Hoewel we de toekomst van trends en technologie op het gebied van webdesign niet kunnen voorspellen, is het goed om gewapend te zijn met de wetenschap dat een website, net als een auto, uiteindelijk op de schroothoop moet.

Om het meeste uit uw website te halen, moet u erin investeren, deze up-to-date houden en voortdurend onderhouden.