Voor de meeste mensen zijn advertenties en online winkels de eerste dingen die in hen opkomen als ze eraan denken om geld te verdienen met een website. Deze technieken werken echter niet voor elke site. Daarom is het goed om te weten hoe u geld kunt verdienen op uw website zonder advertenties of producten.

Gelukkig zijn er nog veel meer strategieën die u kunt gebruiken om online de kost te verdienen. Het maakt niet uit wat voor soort site u heeft, u kunt altijd een methode vinden die het beste bij uw merk past om uw inkomstenpotentieel te maximaliseren.

In deze blogpost bespreken we waarom advertenties of producten mogelijk niet de beste inkomstenbron voor uw site zijn.

De nadelen van het vertrouwen op advertenties en producten om geld te verdienen op uw site

Het valt niet te ontkennen dat het mogelijk is om op uw website geld te verdienen met advertenties en producten. Veel succesvolle online winkels, blogs en andere sites hebben dit bewezen. Ze zijn echter niet de beste inkomstenbronnen voor elke website.

Om te beginnen zijn advertenties een inefficiënte manier om inkomsten te genereren met uw site. Om iets in de buurt van een aanzienlijk bedrag te verdienen, heeft u een enorme aanhang voor uw site nodig. Advertenties zouden er in sommige gevallen zelfs voor kunnen zorgen dat u dat u minder volgers/bezoekers krijgt. Advertenties kunnen uw inhoud afleiden en gebruikers van uw site afleiden, wat mogelijk uw eigen conversieratio kan schaden. Ze verlagen ook de ontwerpkwaliteit van uw site en zorgen ervoor dat u minder goed overkomt. Zonder vertrouwen is het moeilijk om een ​​publiek vast te houden.

Producten vormen een andere reeks uitdagingen. Het grootste probleem is dat je om te beginnen een flinke hoeveelheid verandering nodig hebt. U moet investeren in het maken van uw product voordat u er echt geld mee kunt verdienen. Bovendien heeft u mogelijk niet het geld om aan de slag te gaan, vooral als uw site erg nieuw is. Dit veronderstelt dat u al een uniek idee heeft voor een product dat uw gebruikers daadwerkelijk willen kopen. Het verkoopproces van producten is lang en mogelijk duur.

Vijf manieren om geld te verdienen op uw website (zonder advertenties of producten)

Als u niet het geld heeft om een ​​productlijn te starten en u niet het risico wilt lopen dat advertenties een negatief effect op uw conversieratio heeft, zijn er nog steeds manieren waarop u online geld kunt verdienen. De sleutel is het vinden van de meest geschikte manier voor uw site en gebruikers.

  1. Houd persoonlijke evenementen en breng kosten in rekening

Online communities zijn ongetwijfeld waardevol. Er is echter iets met persoonlijk samenkomen dat veel mensen aanspreekt. Het organiseren van persoonlijke evenementen met betrekking tot uw site en het in rekening brengen van toegangskosten kan helpen om inkomsten te genereren.

Hoe uitgebreid uw evenement moet zijn, hangt af van het aantal mensen waarvan u denkt dat ze zullen komen. Het kan een grote conferentie zijn of zo klein als een lokale bijeenkomst. Hoe dan ook, het is belangrijk om te bedenken hoeveel je denkt dat mensen bereid zijn te betalen om binnen te komen.

Je moet ook rekening houden met de kosten van een locatie, eten en andere benodigdheden. Als u denkt dat u de kosten van het evenement niet kunt dekken en winst kunt maken, is deze methode misschien niet voor u.

Normaal gesproken werkt het hosten van een persoonlijk evenement het beste als u al een grote online community heeft. Mensen die echt toegewijd zijn aan uw site, zullen eerder moeite doen om uw bijeenkomst bij te wonen en zijn eerder bereid ervoor te betalen.

  1. Koop, flip en verkoop websites

Als je vaardigheden voor ontwerp en ontwikkeling bezit, kun je beginnen met het ‘flippen’ van websites. Het proces omvat het kopen van sites, het aanbrengen van verbeteringen en het vervolgens opnieuw verkopen met winst.

Hoewel het misschien vreemd lijkt om iets te verkopen waar u zoveel moeite voor heeft gedaan, kan een site met een vrij grote aanhang voor duizenden dollars worden verkocht. Als uw site een behoorlijk aantal regelmatige gebruikers heeft en u deze niet langer wilt onderhouden, is verkopen geen slechte optie.

  1. Accepteer donaties van gebruikers

Het accepteren van donaties van gebruikers kan een eenvoudige manier zijn om het geld binnen te halen dat nodig is om uw site te beheren. Als u inhoud van hoge kwaliteit publiceert, zult u misschien verrast zijn door het aantal mensen dat bereid is om mee te doen en u te helpen uw site online te houden.

Deze methode werkt het beste voor sites met betrekking tot goede doelen of andere goede doelen. Als u een non-profitorganisatie heeft, is het toevoegen van donatiemogelijkheden op uw site een must. Je kunt het ook proberen als je gratis inhoud levert, zoals blogposts. Hoewel het waarschijnlijk niet regelmatig of substantieel zal zijn, kunt u toch wat geld binnenhalen van dankbare lezers.

  1. Maak exclusieve inhoud voor betalende leden

Het maken van betaalde inhoud kan een van de eenvoudigste manieren zijn om geld te verdienen met uw website. Vaak hoef je niet veel extra werk te doen. U blijft gewoon blogposts, online lessen of wat voor inhoud dan ook waarin u gespecialiseerd bent plaatsen, en er kosten voor in rekening brengen.

Het enige lastige is het creëren van de juiste balans tussen gratis en betaalde inhoud. Als u te veel gratis inhoud aanbiedt, kunnen gebruikers het gevoel krijgen dat ze de inhoud waarvoor u kosten in rekening brengt niet nodig hebben. Aan de andere kant kan het in rekening brengen van te veel inhoud bezoekers afwijzen.

Om deze reden werken betaalde inhoud of lidmaatschappen het beste voor sites die al een gevestigde aanhang hebben. Als uw gebruikers al weten dat uw inhoud het waard is om voor te betalen, zullen ze dit eerder doen.

Bovendien kunnen educatieve sites die online cursussen of webinars aanbieden deze methode vaak effectief gebruiken. U kunt gratis introductiecursussen aanbieden en vervolgens kosten in rekening brengen voor gevorderde cursussen.

  1. Varieer en cross-promoot uw inhoud

Het hebben van meerdere inkomstenstromen is een slimme zet. Als er bijvoorbeeld een rustige periode is voor je blog, kunnen je influencer-deals op Instagram je misschien dekken totdat de zaken weer oppakken. Door uw inhoud te crosspromoten kunt u meer verdienen op al uw platforms.

Het maakt niet uit wat voor soort site u heeft of wat uw vakgebied is, u kunt meer en een grotere verscheidenheid aan inhoud creëren door meerdere media te verkennen. Als u bijvoorbeeld een fitnessblog heeft, kunt u ook trainingsvideo’s op YouTube maken en een podcast hosten waarin u atleten interviewt.