Contact? info@verbeterjewebsite.nl
3 minuten leestijd

De kracht van contentmarketing voor SEO: van bloggen tot video’s

Roy Kooiman

Roy Kooiman

Eigenaar

Voor wie online goed gevonden wil worden, is contentmarketing van groot belang. In dit artikel leggen we je uit hoe de creatie van waardevolle content kan bijdragen aan een goede SEO-positie en een toename van het organische verkeer naar jouw website.

Het belang van contentmarketing

In content marketing staan de wensen en interesses van je doelgroep centraal. Door middel van waardevolle content versterk je je merkidentiteit en verhoog je je status als expert binnen je vakgebied. Het is hierin van belang dat de content is afgestemd op je doelgroep en op de fase waarin de doelgroep zich bevindt in de salesfunnel. De kunst is om je doelgroep de juiste content op de juiste plek te tonen. Om dit te kunnen realiseren zijn er een aantal stappen die je kunt zetten. Hieronder lichten we deze stappen verder toe.

Stel je doel vast

Wat is het doel dat je door middel van contentmarketing wilt bereiken? Is dat het genereren van meer leads, een vergrote naamsbekendheid of als een expert worden gezien? Ook is het van belang jezelf de vraag te stellen wat het belangrijkste doel is en of dit doel onderverdeeld kan worden in kleinere subdoelen.

Weet wie je doelgroep is

Als je niet weet wie je doelgroep is, kun je ook geen relevante content creëren. Breng daarom voordat je aan de slag gaat in kaart wie jouw doelgroep precies is. Waar wonen ze? Wat houdt hen bezig? Waar liggen hun interesses? Naar welke tv programma’s kijken ze? Probeer zoveel mogelijk informatie over de doelgroep te verzamelen en giet deze informatie vervolgens in een persona. Houdt deze persona in gedachten bij het creëren van alle content die je maakt.

De juiste content op het juiste moment

Wanneer je exact in kaart hebt gebracht wie je doelgroep is, is het tijd om content te creëren dat afgestemd is op iedere fase van de customer journey. Hiermee creëer je een content marketingstrategie met passende content voor iedere fase van de funnel. Op deze manier zorg je ervoor dat de doelgroep op het juiste moment de juiste content via het juiste kanaal te zien krijgt.

Content creatie

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk het daadwerkelijk creëren van de content. Dit kun je intern doen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan professionele copywriters, designers en content marketeers. Je wilt immers niet zomaar content, je wilt waardevolle content creëren. Vormen van content waaraan je hierbij kunt denken, zijn bijvoorbeeld blogs, vlogs, whitepapers en infographics.

Het analyseren en optimaliseren van de content

Nadat de content gecreëerd is, is het tijd om de resultaten te monitoren. Wat werkt goed en wat minder? Aan de hand van een data-analyse kun je gemakkelijk in kaart brengen welke content goede resultaten behaalt en welke minder. Vervolgens kun je aan de hand van deze analyse de content doelgericht optimaliseren.

Contentmarketing en SEO

Content marketing is niet enkel van belang voor het vergroten van je status als expert en het versterken van je merkidentiteit, maar ook voor de vindbaarheid in Google. Voor een zo hoog mogelijke positie in Google, is het belangrijk om waardevolle content te creëren. Let bij het optimaliseren van je content op een aantal punten:

  • Plaats relevante Alt-teksten bij afbeeldingen
  • Pas de URL-structuur van iedere pagina aan
  • Zorg voor relevante Meta-titels en -beschrijvingen
  • Maak gebruik van populaire keywords
  • Update je webteksten regelmatig
  • Verwijder pagina’s die zelden bezocht worden
  • Comprimeer afbeeldingen; te grote afbeeldingen zorgen namelijk voor een trage website
  • Verwijder dubbele content en dode links

Kortom, contentmarketing is een krachtig middel, maar vereist constant onderhoud. Wanneer dit goed uitgevoerd wordt, kan contentmarketing echter zorgen voor een grote stroom aan organische bezoekers, wat indirect tot meer conversie kan leiden. Laat daarom geen kansen liggen en zorg ervoor dat jouw website waardevolle content bevat. Wil je dit graag verbeteren, maar heb je hier zelf niet de tijd of kennis voor? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?
JaNee