De wereld van webdesign verandert voortdurend, aangezien de ontwerpers voortdurend met ontwerpen spelen, nieuwe stijlen proberen en met nieuwe technieken experimenteren. Webontwerp is altijd een gebied van grote innovatie geweest, omdat mensen hun innerlijke creativiteit gebruiken om unieke en interessante ontwerpen te maken. Inmiddels in 2020, zijn er talloze stijlen die zijn aangeslagen en niet lijken te verdwijnen.

Bij webdesign draait alles om het bijhouden van de laatste trends en ervoor zorgen dat je de populaire stijlen al vroeg volgt, zodat je er van kunt profiteren.

Dark Mode

Een van de meest gebruikte webontwerpen voor 2020 is de donkere modus. Deze designtrend heeft de traditionele manier van het ontwerpen van een website met een witte achtergrond op zijn kop gezet. De donkere modus is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar zorgt ervoor dat alle elementen van een website eruit springen en er ultramodern uitzien.

Bijna alle beroemdste websites zoals YouTube, Twitter, Facebook, enz. Hebben de trend gevolgd, en andere schuiven er langzaam naar toe. Om meer te weten te komen over de nieuwste trends, kun je verschillende blogs over website-ontwerp bekijken, zodat je niets mist.

3D-diepte en realisme

Dankzij de ongeëvenaarde vooruitgang die we zagen in de 3D-wereld, heeft deze trend zijn hoogtepunt bereikt in 2020. De 3D-technologie heeft de ontwerpelementen van een website naar een hoger niveau getild door een niveau van diepgang en meeslepende ontwerpen te introduceren die nog nooit eerder zijn gezie . Om creatief te zijn, doen ontwerpers er alles aan om foto’s met objecten te mixen, zodat ze een uniek en ander ontwerp krijgen, wat een gebruiker dwingt om met de website bezig te zijn en er langer op te blijven.

Dus totdat VR-technologie echt wordt, zullen ontwerpers zich aan 3D-ontwerpen moeten houden, omdat dit de beste manier is om een meeslepende ervaring voor uw websitebezoekers te creëren. Ook in de komende jaren, verwachten we steeds meer 3D-ontwerp te zien, aangezien ontwerpers zullen experimenteren om de muren tussen digitale ruimte en realiteit neer te halen.

Typografie 

Bijna 90% van alle informatie op internet wordt via typografie overgebracht. In het verleden experimenteerden ontwerpers niet veel met typografie. Sinds kort zijn ze echter begonnen met het overtreden van de typevoorschriften door te spelen met oneven spaties, maatvoering, regeleinden, enz.

Ondanks het aanbrengen van deze wijzigingen wordt de leesbaarheid van een website niet aangetast, en zorgen ze ervoor dat elk ander element van de website wordt geïntegreerd met het lettertype en andere aspecten van typografie. Een opkomende trend die hiermee verband houdt, is omtrek-typografie, en we kunnen er in 2020 meer van verwachten. Met meer weblettertypen worden webontwerpers steeds creatiever met typografie en omlijnde typografie is het resultaat van die experimenten.

Kleurgebruik

Een heel duidelijke trend in 2020, is het gebruik van moedige kleurcombinaties in een website. Ontwerpers hebben geprobeerd een bepaald schema te volgen om de kleuren van de website eruit te laten springen. Ze beginnen steeds meer levendige en gedurfde kleuren te gebruiken en ook glow in the dark-thema’s op hun website te implementeren.

Deze neon- en donkere tinten geven websites een zeer unieke en interessante uitstraling. Deze trend ziet er erg futuristisch uit, de website geeft een heel licht gevoel en de bezoekers hebben het gevoel dat zij in een gedurfd territorium zijn beland.

Gedetailleerde illustraties

Waar illustraties al jaren veel voorkomen in webontwerpen, heeft het jaar 2020 er een nieuw tintje aan gegeven. We zien een groeiende trend van aangepaste, gedetailleerde en goed uitgevoerde illustraties die er gracieus uitzien op een website.

Ze zijn een geweldige manier om de aandacht van een bezoeker te trekken. Kleurrijke illustraties vermengd met een klein beetje animatie geven een heel unieke en levendige uitstraling aan een website.

Bent u op zoek naar een geheel exclusieve illustratie website look? Verbeter je website is dan perfect voor jou.Wij begeleiden u door elke fase van de levenscyclus van het ontwerp. Het doel is altijd om de exacte look te creëren die u wilt voor elk gedeelte van uw gehele website.

Zwart en wit

In het jaar 2020 wordt er steeds meer geëxperimenteerd met ontwerpen die helemaal geen kleur hebben, vasthoudend aan het goede oude zwart en wit.

Zoals ik eerder heb besproken, is minimalistisch zijn het nieuwe cool. Zwart-witte kleurencombinatie geeft een website een strakke, scherpe en futuristische uitstraling.

Door de gebruiker geactiveerde animaties

Als we aan animaties denken, stellen we ons meestal voor dat wanneer we een website bezoeken, we hier en daar een paar dingen kunnen zien bewegen. Het klinkt een beetje 2019-achtig, nietwaar? Welnu, een groeiende trend in webdesign waarbij animaties worden ingezet die worden geactiveerd door een soort input van de gebruiker of een bezoeker.

Dit soort zwevende animaties die door de gebruiker worden geactiveerd, helpt hen om een onderdeel van de website te worden en bevordert de betrokkenheid. Het maakt de klant minder passief en ontwerpers hebben een breder palet om hun creativiteit en vaardigheden te demonstreren.

 

Grote lettertypen

Steeds meer websites richten zich erop om hun bedrijf goed voor de gebruikers te plaatsen. Ze willen ervoor zorgen dat een websitebezoeker niet door de hele website hoeft te bladeren om te vinden wat hij zoekt. Een populaire trend die 2020 ingaat, is de meer dan levensgrote typografische ontwikkeling die het hart van een bezoeker raakt. Het helpt om een statement te maken en de aandacht van de bezoeker te trekken.

U kunt de naam of slogan van uw bedrijf op de startpagina van uw website plaatsen, meer dan de helft van de pagina in beslag nemen, of elk pictogram groter en breder maken, zodat de bezoeker gemakkelijker door de website kan navigeren.