Er zijn veel manieren om uzelf, werknemers en klanten ervan te verzekeren dat uw website veilig is. Website-beveiliging hoeft niet moeilijk te zijn. Onderneem essentiële stappen om de beveiliging van uw site te verbeteren, en zorg ervoor dat u uw gegevens weghoudt van kwaadwillige. Geen enkele methode kan garanderen dat uw site voor altijd ‘hackvrij’ zal zijn.

Websitebeveiliging is zowel een eenvoudig als gecompliceerd proces. Er zijn een aantal essentiële stappen die u kunt nemen om de veiligheid van uw website te verbeteren voordat het te laat is. Zelfs in de online wereld moeten eigenaren klantinformatie veilig houden. Tref alle nodige voorzorgsmaatregelen en laat geen middel onbeproefd. Als u een website heeft, is het altijd beter om te voorkomen dan te genezen.

 

Hoe u de veiligheid van uw website(s) kunt verbeteren

1. Houd software en gebruikte technieken (plugins) up-to-date

Elke dag worden er talloze websites gehackt door verouderde software. Potentiële hackers en bots scannen sites om aan te vallen. Updates zijn essentieel voor de gezondheid en veiligheid van uw website. Als de software of applicaties van uw site niet up-to-date zijn, is uw site niet veilig. Neem alle updateverzoeken voor software, programmatuur en plug-ins serieus. Met het onderhoudsplan van Verbeter je website kunnen wij u volledig ontzorgen op het gebeid van updates en heeft u er geen omkijken meer naar de veiligheid van de website. Hoe langer u wacht, hoe minder veilig uw site zal zijn. Maak het updaten van uw website en zijn componenten een topprioriteit.

 

2. Voeg HTTPS en een SSL-certificaat toe

Om uw website veilig te houden, heeft u een beveiligde URL nodig. Als de bezoekers van uw site aanbieden om hun privégegevens te verzenden, heeft u HTTPS nodig.

Wat is HTTPs?

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een protocol dat wordt gebruikt om beveiliging via internet te bieden. HTTPS voorkomt dat er onderscheppingen en onderbrekingen plaatsvinden terwijl de inhoud onderweg is. Om een veilige online verbinding te maken, heeft uw website ook een SSL certificaat nodig. Als u uw website bezoekers vraagt om te registreren, zich aan te melden of een formulier invult, moet u uw verbinding versleutelen.

Wat is SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) is een ander noodzakelijk siteprotocol. Hiermee worden de persoonlijke gegevens van bezoekers tussen de website en uw database overgedragen. SSL versleutelt informatie om te voorkomen dat anderen deze tijdens het transport lezen. Het ontzegt ook degenen zonder de juiste autoriteit de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de gegevens. GlobalSign is een voorbeeld van een SSL-certificaat dat met de meeste websites werkt. Hier kunt u meer vinden over SSL.

 

3. Kies een sterk en slim wachtwoord

Omdat er zoveel websites, databases en programma’s zijn die wachtwoorden nodig hebben, is het moeilijk om dit allemaal bij te houden. Veel mensen gebruiken uiteindelijk overal hetzelfde wachtwoord om hun inloggegevens te onthouden. Maar dit is een belangrijke beveiligingsfout.

Creëer een uniek wachtwoord voor elk nieuw inlogverzoek. Bedenk ingewikkelde, willekeurige en moeilijk te raden wachtwoorden. Bewaar ze vervolgens op een veilige plek. U kunt bijvoorbeeld een 14-cijferige combinatie van letters en cijfers als wachtwoord gebruiken. U kunt het wachtwoord/de wachtwoorden vervolgens opslaan in een programma zoals LastPass, een offline bestand, een smartphone of een andere computer.

Gebruik ook geen persoonlijke informatie in uw wachtwoord. Gebruik niet de naam van uw geboortedatum of huisdier; maak het volledig onbegrijpelijk. Verander na drie maanden of eerder uw wachtwoord. Slimme wachtwoorden zijn lang en moeten elke keer minimaal twaalf tekens lang zijn. Uw wachtwoord moet een combinatie van cijfers en symbolen zijn. Zorg ervoor dat u tussen hoofdletters en kleine letters wisselt. Gebruik hetzelfde wachtwoord nooit twee keer en deel het nooit met anderen.

 

4. Gebruik een beveiligde webhost (webhosting)

Het is van belang om een goede hostingprovider te kiezen. Veel hosts bieden serverbeveiligingsfuncties die uw geüploade websitegegevens beter beschermen. Er zijn bepaalde zaken waar u op moet letten bij het kiezen van een host.

  • Biedt de webhost een Secure File Transfer Protocol (SFTP) aan? SFTP.
  • Is FTP-gebruik door een onbekende gebruiker uitgeschakeld?
  • Wordt er gebruikt gemaakt van een malwarescanner?
  • Biedt het back-upservices voor bestanden?
  • Hoe goed blijven ze op de hoogte van beveiligingsupgrades?
  • Houden ze alle technieken up-to-date?

Wij kunnen u in ieder geval gerust stellen, Verbeter je website voldoet hier als webhost aan. Meer weten over de webhosting mogelijkheden? Klik hier.

 

5. Maak een back-up van uw website

Een van de beste methoden om uw site veilig te houden, is door een goede back-upoplossing te hebben. Je zou er meer dan één moeten hebben. Elke backup is cruciaal voor het herstellen van uw website na een groot beveiligingsincident.

Bewaar uw back-ups niet op dezelfde server als uw website; dit is net zo kwetsbaar voor aanvallen. Kies ervoor om de back-up van uw website op een thuiscomputer, harde schijf of in de cloud te zetten. Opslaan in de cloud is de beste optie. Het maakt het opslaan van gegevens eenvoudig en geeft overal toegang tot informatie.

Verbeter je website maakt 24/7, voor haar hosting klanten, zeven keer per dag een back-up van alle website- en mailbestanden. Dit proces is volledig geautomatiseerd. Deze backups worden vervolgens veilig in de cloud opgeslagen. Wij kunnen de bestanden herstellen vanaf elk punt voordat de hack of het virus zich voordoet.

 

Conclusie

Beveiliging van een website is noodzakelijk. Wees altijd proactief als het gaat om het beschermen van (gevoelige) gegevens. Of uw site nu online betalingen of persoonlijke informatie accepteert, de gegevens die bezoekers op uw site invoeren, moeten in de juiste handen terechtkomen.